عشق به زن متاهل منجر به قتل شد| دستگیری قاتل فراری در مرز کمبود جهانی قلم‌های انسولین‌| هفت میلیون ایرانی مبتلا به دیابت هستند انفجار سوپرمارکت در خیابان هدایت مشهد ۲ مجروح بر جای گذاشت (۲۷ تیر ۱۴۰۳) جزییات آتش‌سوزی منطقه خائیز | جرقه‌ای که از مزرعه کشاورزی شروع شد تاثیر منفی گرما بر روی جنین| سکته گرمایی را جدی بگیرید بیش از ۱۰ هزار عدد قرص غیرمجاز در غرب مشهد کشف شد (۲۷ تیر ۱۴۰۳) کلید اولیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد تیم المپیاد زیست شناسی ایران در جهان خوش درخشید + اعضای تیم زمان اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی دبیری آموزش و پرورش اعلام شد اهدای خون بیش از ۲ هزار نفر در روز‌های تاسوعا و عاشورا در خراسان‌رضوی شناسایی و احضار عاملان هتک حرمت روز عاشورا در کرج (۲۷ تیر) نماینده مجلس: ۸۰ درصد دشت های خراسان‌رضوی خشک شده است قرارگرفتن ۵۲۱ فرزند بی‌سرپرست در آغوش خانواده‌های جدید | اجرای کامل طرح «شیرخوارگاه‌های بدون‌ فرزند» در خراسان‌رضوی + فیلم کمبود کدام ویتامین‌ها عوامل سیاهی دور چشم هستند؟ اعلام ۹۶۴ مورد کودک‌آزاری به اورژانس اجتماعی خراسان‌رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ + فیلم مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی: سال گذشته، سیر صعودی طلاق در خراسان‌رضوی متوقف شد خدمات فنی خودرویی در صدر تخلفات صنفی مشهد کاهش آلودگی صوتی با کاشت درخت حمله ناگهانی پلنگ، باغدار گلبهاری را مصدوم کرد رابطه دوسویه کالبد و منظر شهری با برگزاری مراسم‌های جمعی
سرخط خبرها

حل معمای توقف پیری در یک گونه سنجاب!

  • کد خبر: ۱۰۱۶۱۴
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۹
حل معمای توقف پیری در یک گونه سنجاب!
پژوهشگران آمریکایی با بررسی یک گونه سنجاب دریافتند که این حیوانات می‌توانند روند پیری را طی دوره خواب زمستانی متوقف کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از زیست‌شناسان «دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس» در بررسی روی «مارموت‌های شکم‌زرد» دریافته‌اند که این سنجاب‌های بزرگ می‌توانند طی هفت تا هشت ماه که در لانه‌های زیرزمینی خود به خواب زمستانی می‌گذرانند، روند پیری را متوقف کنند.

این پژوهش که برای نخستین بار، روند پیری را در میان مارموت‌ها بررسی کرده است، نشان می‌دهد که پدیده ضدپیری هنگامی که حیوانات به دو سالگی یعنی سن بلوغ جنسی خود می‌رسند، آغاز می‌شود.

پژوهشگران، نمونه‌های خون مارموت‌ها را که طی چندین تابستان و زمانی که این حیوانات روی زمین فعال هستند، جمع آوری شده بود، بررسی کردند تا مدل‌های آماری بسازند که به آن‌ها امکان می‌دهد تا آنچه را که طی خواب زمستانی رخ داده است، ارزیابی کنند. آن‌ها پیری بیولوژیکی مارموت‌ها را براساس آنچه به عنوان تغییرات اپی ژنتیکی شناخته می‌شود، ارزیابی کردند.

پژوهشگر ارشد این پروژه گفته است: نتایج پژوهش ما نشان می‌دهند که پیری اپی ژنتیکی اساسا طی خواب زمستانی متوقف می‌شود. ما دریافتیم که سن اپی ژنتیکی مارموت‌ها طی فصل فعال افزایش می‌یابد؛ اما طی خواب زمستانی متوقف می‌شود و در فصل فعال بعدی به افزایش ادامه می‌دهد.

به گفته پژوهشگران، این فرایند کمک می‌کند به توضیح اینکه چرا میانگین طول عمر یک مارموت شکم زرد بیشتر از آن چیزی است که از وزن بدنش انتظار می‌رود.

خواب زمستانی، یک سازگاری تکاملی است که به حیوانات امکان می‌دهد تا در محیط‌های فصل‌های خشنی زنده بمانند که در آن‌ها غذا وجود ندارد و دما بسیار پایین است. در میان پستانداران کوچک مانند مارموت ها، خواب زمستانی رایج است.

خواب زمستانی مارموت‌ها به طور متناوب بین دوره‌های سرکوب متابولیک که یک یا دو هفته زمان می‌برد و دوره‌های کوتاه‌تر افزایش متابولیسم که معمولا کمتر از یک روز زمان می‌برد، رخ می‌دهد.

دنیل بلومستاین، استاد زیست شناسی تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس گفت: طی سرکوب متابولیک، تنفس این حیوانات کند می‌شود و دمای بدن آن‌ها به طور چشمگیری کم می‌شود؛ تا جایی که احساس سرما می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->